12:58
Для вчителів математики на конкурс «Юні інтелектуали-2021»

НОМІНАЦІЯ «МАТЕМАТИКА»

Завдання для домашньої роботи (презентації розв’язків)

1. Чверть всіх учнів танцювальної школи – хлопці, всі інші – дівчата. В новорічному спектаклі приймають участь 30% всіх хлопців та 20% всіх дівчат, всього 36 танцюристів. Скільки учнів в танцювальній школі?

2. В п’яти диктантах Петро помилився 31 раз, причому в кожному наступному диктанті він робив менше помилок, ніж в попередньому. В останньому диктанті Петро зробив в три рази менше помилок, ніж у першому. Скільки помилок він зробив у другому диктанті?

3. Іван, Сашко та Андрій фарбували огорожу і завершили роботу о 12.00. Якби Іван працював один, він витратив би вдвічі більше часу. Якби Сашко працював один, він завершив би роботу о 13.00. А якби Андрій працював один, він провозився б до шостої вечора. О котрій годині хлопці почали працювати?

4. Наталя та Інна купили однакові коробки чаю в пакетиках. Відомо, що одного пакетика вистачає на дві або три чашки чаю. Наталі вистачило пакетиків із коробки лише на 41 чашку чаю, а Інні – лише на 58 чашок чаю. Скільки пакетиків чаю було в коробці?

5. Приходячи до тиру, гравець вносить у касу 100 гривень. Після кожного вдалого пострілу кількість його грошей збільшується на 10%, а після кожного промаху зменшується на 10%. Чи могло після кількох пострілів у нього залишитися 80 гривень 19 копійок?

Категорія: Творчі конкурси | Переглядів: 126 | Додав: cprpploz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar