10:09
Про PISA-2022

Команда PISA Ukraine продовжує підготовку до проведення основного етапу дослідження PISA-2022. Одним із таких доробків є перекладений рамковий документ з математики як провідної галузі Міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Оригінал документа розміщено за посиланням.

У цьому документі схарактеризовано розуміння математики та математичної грамотності в межах PISA; окреслено зміст категорії «математична грамотність», на оцінювання складників якого орієнтований тест PISA з математики; визначено посутні характеристики тестових матеріалів, що здатні забезпечити вимірювання рівнів сформованості математичної грамотності 15-річних підлітків та запропоновано зразки тестових завдань, характерні для комп’ютерного формату проведення PISA.

Ці матеріали не тільки допоможуть сформувати цілісне уявлення про розуміння математичної грамотності на сучасному етапі та її оцінювання в PISA, а передусім вони дають виразні орієнтири для нового, актуального для сьогодення навчання математики в школі – математики в житті й для життя.

Як відомо, упродовж 4 квітня – 20 травня 2022 року Україна візьме участь в основному етапі міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022. Провідною галуззю циклу PISA-2022 буде математика, а додатковою інноваційною галуззю – креативне мислення. Для України цей цикл буде особливим ще й з огляду на те, що ми вперше проведемо масштабне порівняльне дослідження в комп’ютерному форматі.

Джерело: Український центр оцінювання якості освіти

Категорія: загальні питання | Переглядів: 68 | Додав: cprpploz | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar